Kavč festival pomeni implantacijo umetnosti tja, kamor sodi. Med ljudi in v naš vsakdan.


SPREMENITE BIVALIŠČE V PRIZORIŠČE!

Edinstvena oblika festivala omogoča, da si lahko vsakdo v svoji spalnici, kuhinji ali dnevni sobi omisli koncert ali predstavo. Majhnost in specifike prostora pri tem nikakor niso ovira, temveč dodana vrednost.

NA OBISK K NEZNANCU

Dogodki so hkrati javni in zasebni, saj se naslov bivališča obiskovalcu razkrije šele ob rezervaciji brezplačne vstopnice. Gostitelj lahko doda tudi posebne želje ali opombe, po katerih se bodo obiskovalci ravnali (npr. posebne domače živali, nevarni sosedje, skrivni vhod ali prepovedano kajenje). Ne smejo pozabiti na copate in PPP (priporočeni prostovoljni prispevek) za nastopajoče, saj je to njihov edini honorar.

130 DOGODKOV

Letos boste lahko izbirali med 80 skupinami, ki jih lahko srečate v 90 stanovanjih. Večinoma gre za etno-fusion glasbo in lutkovne predstave, program pa zajema tudi izjeme v obliki plesnih predstav, rocka, hip-hopa, swinga ali jazz koncertov ter performansa. Prijave umetnikov potekajo do 1. februarja.


IZ LJUBLJANE DRUGAM, IZ SPALNICE POD MOST

Letos se program iz prestolnice seli tudi v Maribor, Celje, Novo Gorico, Istro, Trst, Kamnik, na Ptuj in še kam. Kljub temu bo velika večina dogodkov (okoli 100 v 5 dneh) potekala v Ljubljani, kjer se bodo vsak večer vrstili nastopi in jam sessioni, odprti za javnost. Koncept promovira tudi posebne prostore, kot so bolnišnice, uradi, manjši lokali, študentski domovi ali domovanja brezdomcev, zato ne bodite presenečeni, če se boste namesto v stanovanju znašli pod mostom, zaporniški celici ali v predsedniški palači.

DOGODKI ZA RANLJIVE SKUPINE

Med drugim bomo organizirali koncert za otroke z motnjami v duševnem razvoju v Hiši otrok in umetnosti ter dogodek za brezdomce, od katerega bomo zbrane prispevke namenili organizaciji Kralji Ulice. Tema brezdomstva, kot produkta vedno večjega družbenega razslojevanja, bo tudi ena od rdečih niti festivala.